Pentingnya Pengesahan Mengandung

Kongsikan

SCAN UNTUK PENGESAHAN KANDUNGAN

….. “ Ibu Positif Mengandung Tetapi Rahim Ibu Kosong ????…. Di Khuatiri Ibu Mengandung Luar Rahim ????”

Pernah berlaku kes, ibu buat UPT beberapa kali di rumah dan positif keputusan “positif” mengandung. Disebabkan terlalu gembira, Ibu datang ke klinik & terus buka buku pink. Tetapi ❗️ Ibu tidak menjalani pengesahan di mana-mana klinik untuk pengesahan mengandung.

Sebaik sahaja di rujuk pada doktor dan di lakukan scan… RAHIM IBU KOSONG ???? Kes ini dirujuk ke hospital untuk ujian pengesahan mengandung dan keputusan diperolehi adalah “NEGATIF” ????

✅ Apabila ibu dinasihatkan membuat UPT dan memerlukan keputusan bertulis ini sebenarnya adalah sebagai langkah awal untuk mengelakkan berlalunya kes seperti di atas ????????

❌ Tidak menjadi kesalahan jika ibu sudah lakukan UPT dirumah. Tetapi ibu masih juga perlu ke klinik/hospital untuk bukti pengesahan.

????
????

Nampak remeh tetapi betapa pentingnya ujian pengesahan mengandung ini perlu dilakukan di klinik kerajaan atau swasta semestinya di Klinik Siti

Diharap jika berlaku kekeliruan kenapa perlukan bukti bertulis inilah jawapannya ???????? Untuk pengesahan Mengandung boleh juga di lakukan di Klinik Siti. Hanya WALK-IN ❗️tidak perlu appointment ????????

Klinik Siti menawarkan rawatan dan pemeriksaan kesihatan bagi lelaki dan wanita termasuk kanak-kanak, orang dewasa dan warga emas.

Maklumat Terkini

Tip Kesihatan

Menguruskan kanak-kanak yang jatuh. Kemalangan yang perlu dipandang serious oleh ibu bapa.

Tip Kesihatan

Masalah mabuk semasa mengandung. Punca dan cara untuk menanganinya

Tip Kesihatan

Kebaikan Susu Ibu buat bayi dan ibu itu sendiri wadah kebahagiaan ibu dan anak